<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d1841452684712688399\x26blogName\x3dA+I+E+N+B+E+N+I\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dTAN\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://aienbeni.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://aienbeni.blogspot.com/\x26vt\x3d-2435457823126266422', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>
YOU ♥ FLY GIRL HOME

words



What?


Click:)


nostalgia



Tutorial : Add icon or picture in Blogger Post Title
Sunday, September 5, 2010 @ 8:24 PM
1 comment(s) | BOO!

Assalammualaikum

Selamat Hari Raya kawan-kawanku yang kucintai , sayangi , rindui , ape lagi ? Haha . Oke , hari ni aku nak buat toturial yang diminta oleh Makcik Aina :D Dia minta semalam , tak tau la dia boleh tahan untuk menunggu aku ni yang suka melengah-lengahkan masa , haihhh . Maaf ea Aina , soryy (T_T)

Mula-mula pergi kat :

1. Design ► Edit HTML

2. Tekan [CTRL} + F dan akan keluar kotak kecil , in that small box , you all have to put this code :
.post h3 {

3. Nanti korang akan nampak code-code ini :
.post h3 {
margin: .20em 0 0 ;
padding: 30px 0 20px 50px ;
font-size: 20px ;
font-weight: normal ;
line-height: 1.4em ;
color: #000000 ;
}

4. Then , copy code dibawah ini , pastekan di bawah .post h3 { tadi tu :
background: url ('http://sl.glitter-graphics.net/pub/638/638145bltz6zqhdo.gif') no-repeat left bottom ;

5. Kemudian , code yang berwarna kelabu tu , letak URL icon yang korang nak ^^ Guna yang itu pon boleh jugaa .

6. Mana nak cari icon ? Cari je laa kat mana-mana , hahaha . Okeoke , korang boleh cari dekat glitter-graphics or photobucket or tinypic or etc .

7. Then , SAVE ! Oke . Kalau tak jadi inform kat aku :) Tapi , ramai blogger-blogger sekarang guna template yang baru tu . Alaa , yang baru tu la . Aku pon tak reti nak terangkan == Sebab aku guna template yang blogger kasi dulu-dulu tu , Minima template . Template baru ni .post h3 { pon tak de , dia guna h3.post-title { . Adess , soryy mmg aku tak tau (T_T) Ampunn~

Yessssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss ! Aina , dah siap ! Hahahha , sukanya aku >:D Eh lupa nak bagitau korang ^^

Justin Bieber followers dia kat Twitter dah menjangkau ke 5 JUTA ! Wahh , aku dah gila AGAGA . Congratz to you , lol . #5millionbeliebers , tweet tau benda tu supaya jadi first TT ! :D Dan kepada all Justin Bieber's haterz , HI HATERZ! (;


Labels: , ,


© Copyright 2011-2012 A I E N B E N I. All rights reserved.
Simplicity template. Powered by Blogger.